UPPLEV FJÄLLRIKET

Fjällriket Baggården ligger i Västra Härjedalen, Sveriges högst belägna landskap och omtalat som ett av Sveriges naturskönaste områden. Baggården är belägen på Flatruets sydliga slutning, intill sjön Messlingen, med en panoramavy mot Anåfjällen.Här finns det plats att rota sig och skapa ett andra hem, ett alternativ till en tillvaro där allt snurrar fortare och fortare. Ett ställe som inbjuder till att skifta perspektiv och se det stora i det lilla. Till att sakta ner, skala av och förenkla. En plats där du kommer närmare.

MESSLINGEN

På sjön Messlingens norra strand ligger den genuina och gamla fjällbyn Messlingen, vägg i vägg med Baggården. En by som tidigare var en gammal kulturbygd med traditionella fjälljordbruk och fäbodbruk.

Läs mer

HELAGS

En topptur på Helags är en häftig upplevelse som också blivit rankat som världens tredje bästa fjäll för tuppturer, enligt National Geographic

Läs mer

MITTÅDALEN

Mittådalen är en sameby mellan Messlingen och Funäsdalen. Häs hittar du samisk renskötsel, kultur och historia.

Läs mer

ANÅFJÄLLET

Anåfjället och Anådalen är ett område mellan Fjällriket Baggprden och Funäsdalen. Med fascinerande bergstoppar, bra fiske och bra vandringsleder.

Läs mer

FLATRUET

På gångavstånd från Baggården ligger Flatruet, ett flackt lågfjäll med naturskön miljö som erbjuder ett rikt utbud av upplevelser och möjligheter för aktiviteter. Från april till oktober är det betesmark för renarna.

Läs mer