FLATRUET

Flatruet ligger väst och norr om Baggården, från Baggården till Flatruet går det att ta sig till fots, på cykel, på längdskidor eller via skoterled. På Flatruet eller närmare bestämt vid Ruändan finns de kända hällmålningarna och spektakulära raviner (gravar) som tillexempel Evagraven och Fiskhålsgraven. Över Flatruet går Sveriges högst belägna landsväg, Flatruetvägen 975 m.ö.h, som gör fjället lättillgängligt både om vintern och om sommaren. På högsta punkten parkerar man enkelt och vandrar eller skidar i alla väderstreck. Vid klart väder ser man Helgas i väster, i norr Lundörrsfjällens mäktiga massiv, öster ut kan man se både till Vemdalen och Lofsdalen, söder ut ser man Ano och Ånnfjället som hänger ihop. Att se solnedgången på sommaren är magiskt liksom att skida i maj endast i kortärmat är underbart. Det finns goda möjligheter för att få syn på ren, älg, rovfåglar, orre, ripa, småfåglar och kanske en järv. Flatruet är väl värt ett besök med sin unika och spektakulära natur.

FLATRUETVÄGEN

Sveriges högts belägna väg går mellan Mittådalen och Ljungdalen och är en populär attraktion. Under sommaren hittar man en utsiktsplats med plats för

VANDRING

Det finns goda vandringsmöjligheter på Flatruet. Flera guldturer som Hällmålningsrundan och Baggården-Fiskhålsgraven sträcker sig på en östra delen av Flatruet.

Läs mer om vandring

KARTA

BOENDE & STUGA

Fjällriket Baggården är belägen på Flatruets sydsluttning. tre mil nordost från Funäsdalen. Baggården är en unik fjällanläggning på flera sätt, med gamla välbevarade Härjedalsstugor, nyrenoverade och härbren, en del byggda redan på 1700-talet. Över 40 stugor med för andelar och uthyrning från 2 - 9 bädds stugor, härbren, nyrenoverade stugor och ställplatser til husbil.

BOKA STUGA