RESTAURANG

Mest känt på Baggården är kanske Wärdshuset med sin långa historia som en livfull och gemytlig samlingspunkt. Här har tiden stått stilla i årtionden. Man blir omfamnad av den rustika atmosfären när man kliver in genom dörren. Efter en heldag ute i naturen kan man slappna av och reflektera fram för öppna spisen eller avnjuta en god middag. Vi lagar omsorgsfullt maten av lokala råvaror som Ren ifrån Mittådalen eller Röding ifrån fjällsjöarna. Utvalda kvällar erbjuder vi underhållning som har blivit mycket uppskattat. Wärdshuset är Baggårdens naturliga samlingspunkt, umgås med nära och kära, träffa nya människor och koppla av. Det har skrivits spaltmeter om Wärdshuset. Främst om maten men också om stämningen och den rustika atmosfären.

Lunchmeny

ÖPPETTIDER
Vecka 3
Fredag 17 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 18 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 4
Fredag 23 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 24 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 5
Fredag 31 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 1 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 6
Fredag 7 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 8 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00

BOKA GÄRNA BORD

Om ni har frågor eller funderingar mejla oss så hjälper vi er info@fjallriketbaggarden.se

BOKA BORD

FÖRRÄTTER

Rencarpaccio

Gjort på tunna skivor Reninnanlår från Mittådalen. Toppas med olivolja med doft av citron, parmesan, ruccola samt rostade pinjenötter

175 kr

Charkbricka

Älgsalami , Rensalami samt Spianata Calabrese salami i tunna skivor. Serveras med utvalda tillbehör som b.la. Gammelknas, pepparrotskräm och friterade rispapper. (passar utmärkt att dela)

285 kr

Scampi pil pil

Vannameiräkor i het olja serveras med vitlöksbröd

165 kr

VARMRÄTTER

Haloumiburgare

Alternativ för vegetarianer. 2 st 70g friterade haloumibitar. Serveras med potatobun. Sirachamayo ,avokadocreme, krispsallad, picklad silverlök samt pommes

255 kr

Våran Klassiska Smashade Burgare

2 st 100 grams Smashed burgare på högrev toppas med väddo cheddar samt karamelliserad lök. Potatobun,serveras med krispsallad , picklad silverlök en god siracha mayo samt underbara krispiga pommes

255 kr

Tryffel pasta

En krämig pasta mezzi rigatoni med grädde, tryffelcreme portabellosvamp toppas med rikligt med nyriven parmesan ruccola och lite tryffelolja. Vegetarisk 235:-

Med nystekt renskav på toppen 285 kr

Renskav

Köttet även här från Mittådalen gjort på renkalv i tunna möra skivor. Utsökta hemliga receptet på Baggårdens renskav med trattkantareller grädde, enbär och lite vitlök. Den serveras med potatispuré rårörda lingon

275 kr

Reninnalår

Rosastekt Reninnalår från Mittådalen. Serveras med brynt rotselleripure, rosmarinsky, Svartkålschips, picklad gulbeta ,lingon samt Friterad kulpotatis

395 kr

Fjällröding

Smörstekt fjällrödingfile med Rostad blomkål, chablisås , Friterad rotselleri samt Picklad mini rödlök serveras med kokt kulpotatis

355 kr

desserter

Husets glass och sorbet

Valfri kula av Vaniljglass eller Hallonsorbet. 1 kula 39:- 2 kulor 75:-

Glassbomb, Vaniljglass med rikligt med maränger och chokladsås samt vispad grädde

135 kr

Vaniljglass med varma rårörda hjortron serveras med krispigt mandelflarn.

155 kr

Barnmeny

Barnpasta

Krämig liten pasta med grädde rökt skinka samt parmesan

135 kr

Renskav

Liten renskav med potatispuré samt rårörda lingon

145 kr

Barnburgare

1 st 100 grams Smashed burgare med väddo cheddar potatobun och pommes. Ketchup på sidan

135 kr

MENY