Mest känt på Baggården är kanske Wärdshuset med sin långa historia som en livfull och gemytlig samlingspunkt. Här har tiden stått stilla i årtionden. Man blir omfamnad av den rustika atmosfären när man kliver in genom dörren. Efter en heldag ute i naturen kan man slappna av och reflektera fram för öppna spisen eller avnjuta en god middag. Vi lagar omsorgsfullt maten av lokala råvaror som Ren ifrån Mittådalen eller Röding ifrån fjällsjöarna. Utvalda kvällar erbjuder vi underhållning som har blivit mycket uppskattat. Wärdshuset är Baggårdens naturliga samlingspunkt, umgås med nära och kära, träffa nya människor och koppla av. Det har skrivits spaltmeter om Wärdshuset. Främst om maten men också om stämningen och den rustika atmosfären.
LunchmenyÖPPETTIDER
Vecka 3
Fredag 17 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 18 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 4
Fredag 23 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 24 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 5
Fredag 31 jan 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 1 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Vecka 6
Fredag 7 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
Lördag 8 feb 12.00 - 15.00 & 18.00 - 22.00
BOKA GÄRNA BORD
Om ni har frågor eller funderingar mejla oss så hjälper vi er info@fjallriketbaggarden.se
Gjort på tunna skivor Reninnanlår från Mittådalen. Toppas med olivolja med doft av citron, parmesan, ruccola samt rostade pinjenötter
175 kr
Älgsalami , Rensalami samt Spianata Calabrese salami i tunna skivor. Serveras med utvalda tillbehör som b.la. Gammelknas, pepparrotskräm och friterade rispapper. (passar utmärkt att dela)
285 kr
Vannameiräkor i het olja serveras med vitlöksbröd
165 kr
Alternativ för vegetarianer. 2 st 70g friterade haloumibitar. Serveras med potatobun. Sirachamayo ,avokadocreme, krispsallad, picklad silverlök samt pommes
255 kr
2 st 100 grams Smashed burgare på högrev toppas med väddo cheddar samt karamelliserad lök. Potatobun,serveras med krispsallad , picklad silverlök en god siracha mayo samt underbara krispiga pommes
255 kr
En krämig pasta mezzi rigatoni med grädde, tryffelcreme portabellosvamp toppas med rikligt med nyriven parmesan ruccola och lite tryffelolja. Vegetarisk 235:-
Med nystekt renskav på toppen 285 kr
Köttet även här från Mittådalen gjort på renkalv i tunna möra skivor. Utsökta hemliga receptet på Baggårdens renskav med trattkantareller grädde, enbär och lite vitlök. Den serveras med potatispuré rårörda lingon
275 kr
Rosastekt Reninnalår från Mittådalen. Serveras med brynt rotselleripure, rosmarinsky, Svartkålschips, picklad gulbeta ,lingon samt Friterad kulpotatis
395 kr
Smörstekt fjällrödingfile med Rostad blomkål, chablisås , Friterad rotselleri samt Picklad mini rödlök serveras med kokt kulpotatis
355 kr
Husets glass och sorbet
Valfri kula av Vaniljglass eller Hallonsorbet. 1 kula 39:- 2 kulor 75:-
Glassbomb, Vaniljglass med rikligt med maränger och chokladsås samt vispad grädde
135 kr
Vaniljglass med varma rårörda hjortron serveras med krispigt mandelflarn.
155 kr